Zakelijke portretten op locatie

Voor een campagne van BDO Nederland werd ik gevraagd om een serie zakelijke portretten op kantoor te fotograferen. Om variatie in de serie aan te brengen zijn we halverwege de sessie ook naar de stad Utrecht gegaan om daar ook een aantal portretten en sfeerbeelden van de borrel te fotograferen.

De beelden zijn inmiddels te zien op meerdere blogs op de website WerkenbijBDO.nl en op hun social media kanalen. Als fotograaf vind ik het altijd belangrijk om een verhaal te vertellen met mijn foto’s en een persoonlijke connectie te maken met mijn onderwerpen. In dit geval wilde ik de professionaliteit en de persoonlijkheden van de medewerkers van BDO Nederland op een authentieke en aansprekende manier in beeld brengen.

Voorbereiding

Voorafgaand aan de fotoshoot hebben wij samen gebrainstormd over de verschillende mogelijkheden, zowel voor op het kantoor van BDO Utrecht als in het centrum van Utrecht. Dit stelde mij in staat om de meest geschikte achtergronden en lichtomstandigheden te selecteren om de gewenste sfeer te creëren.

De fotoshoot

Tijdens de fotoshoot hebben we gebruik gemaakt van zowel natuurlijk licht als flitsers om verschillende stijlen te creëren. In het kantoor hebben we zakelijke portretten gemaakt met een moderne uitstraling. Dit hebben we gedaan door het kantoor zelf als achtergrond te gebruiken.

In Utrecht hebben we daarentegen gekozen voor meer ontspannen, spontane portretten die de persoonlijkheid van de medewerkers benadrukten. We maakten gebruik van de historische architectuur en levendige stadsomgeving om een dynamisch contrast met de kantoorportretten te creëren.

De borrel

De sfeerbeelden van de borrel werden gefotografeerd in een sfeervol cafe in het centrum van Utrecht. Hier wilde ik de teamdynamiek en het plezier van de medewerkers in een informele setting vastleggen. Met behulp van een reportagestijl heb ik ongedwongen momenten en interacties tussen collega’s vastgelegd.

Resultaat

De uiteindelijke selectie van portretten en sfeerbeelden geeft een compleet beeld van de werkcultuur bij BDO Nederland. De serie toont de professionaliteit en expertise van de medewerkers, maar laat ook zien dat het bedrijf waarde hecht aan een goede balans tussen werk en ontspanning. De beelden zijn met enthousiasme ontvangen door het team van BDO Nederland en dragen bij aan het versterken van hun merkidentiteit en online aanwezigheid.

Werken met BDO Nederland was een bijzonder leuke en uitdagende ervaring en ik ben erg tevreden met het eindresultaat!